Cambiar la corretja de distribució a Roses (Girona)

El trencament de la corretja de distribució suposa una de les reparacions més costoses per a qualsevol automòbil, especialment si el mal ocorre mentre està en moviment, ja que en general sol perjudicar una àmplia varietat de peces del sistema mecànic fins al punt d’inutilitzar-les per complet.

Igual que moltes altres parts de l’automòbil, la corretja de distribució es troba en constant moviment i genera fricció amb les altres parts del vehicle, així que és possible notar nombrosos símptomes que permeten determinar el moment apropiat per a canviar aquesta peça abans que es danyi per complet.

Entre els senyals més freqüents d’una corretja de distribució defectuosa destaquen els sorolls rítmics en l’àrea del motor, els quals es diferencien dels sons metàl·lics habitualment generats pel funcionament inadequat d’altres peces, a causa del seu ritme similar al tictac dels rellotges analògics que augmenta progressivament.

Un altre símptoma que pot advertir la deterioració o el funcionament inadequat de la corretja de distribució és la dificultat per a arrencar el vehicle, per la qual cosa si la bateria de l’automòbil, l’alternador i la resta del sistema elèctric estan en bon estat, és molt probable que sigui el moment de canviar aquesta peça.

La pèrdua de força i potència durant la conducció també és un senyal molt freqüent que la corretja de distribució està a punt de trencar-se, així que és fonamental detenir el vehicle immediatament si estigui inconvenient apareix de manera sobtada per a comprovar que no existeixi cap mal.

D’altra banda, la llum de fallada del motor també és un altre indicatiu que la corretja de distribució no es troba funcionant de manera apropiada, ja que aquesta alarma sol activar-se a més de presentar codis que estan directament relacionats a les fallades ocorregudes en l’arbre de lleves i a la pèrdua de coordinació del motor.