Canviar els amortidors del cotxe a Roses (Girona)

Els amortidors són un element fonamental per als automòbils per garantir una conducció més còmoda i segura en absorbir l’impacte amb els desnivells del sòl per a augmentar l’estabilitat del vehicle, reduir al màxim la deterioració del seu sistema mecànic i brindar major tracció en qualsevol direcció.

És important esmentar que els amortidors estan exposats a una pressió contínua en mantenir suspès tot el pes del vehicle de manera permanent, així que solen desgastar-se de manera progressiva i el seu temps de vida útil pot variar considerablement depenent de l’ús i les condicions de la via per on circuli.

En la majoria dels casos el manteniment d’amortidors no és una alternativa viable, per aquest motiu és fonamental saber el moment apropiat per a canviar aquesta peça, amb la finalitat de protegir les altres parts de l’automòbil i evitar nombrosos inconvenients, incloent accidents de trànsit i falles majors.

En general és possible determinar si és necessari canviar els amortidors d’un automòbil, en prendre en consideració alguns senyals específics, incloent els rebots i moviments inusuals en prendre qualsevol tipus de corba, la sensació d’inestabilitat i els sorolls en passar per sots i desnivells del terreny.

Al mateix temps, el desgast irregular dels pneumàtics i l’aparició d’obertures en la seva superfície, també solen ser un advertiment per a canviar els pneumàtics del vehicle, ja que fins i tot és possible determinar quins amortidors estan més deteriorats en fixar-se en les marques de mal presents en la superfície de cada pneumàtic.